Chiar astăzi le-am gătit.
Buuuun.
Mereu am văzut pe la emisiuni de gătit cât de bine arată pastele făcute in casă.Și să fim serioși, par gustoase! Așa că am zis să îmi incerc norocul și curiozitatea. Dacă ai să zici vreodată că ai mâncat cele mai bune paste, înseamnă că nu le-ai încercat pe cele de casă.
(Rețeta pentru ele e preluată de aici .)
Ingrediente folosite pentru paste:
450 g făină
un praf de sare
4 ouă bătute
1 lingură de ulei extra virgin
un praf de sare
4 ouă bătute
1 lingură de ulei extra virgin
Mod de prepare:
Făina se pune într-un castron mare. Se face o adâncitură în centru şi se adaugă sarea, ouăle şi uleiul. Apoi începe frământatul cu mâinele a ingredientelor până la obținerea unui aluat ferm. Dacă este nevoie, se adaugă câteva picături de apă.
Se frământă aluatul până când se face omogen
şi elastic.Se adaugă un pic
de făină dacă devine lipicios.
Se înfăşoară strâns aluatul în film alimentar şi se pune deoparte 30 de minute, la odihnă, înainte de a fi rulat şi tăiat. Nu se pune în frigider.
Se înfăşoară strâns aluatul în film alimentar şi se pune deoparte 30 de minute, la odihnă, înainte de a fi rulat şi tăiat. Nu se pune în frigider.
Se taie aluatul în sferturi, căci porţiile mici se pot mânui mai
uşor. Se rulează cât mai subţire, pe o suprafaţă curată, întorcându-l şi
rotindu-l ocazional, ca să nu se lipească. Se taie apoi în forma
dorită, cum ar fi foi dreptunghiulare de lasagna, sau tăiţei de lăţimi
diferite.
Tăiţeii şi pastele neumplute se pot găti imediat, sau se pot lăsa să
se usuce timp de 30 de minute înainte de a fi gătiţi.
____________________________________
Mai departe am folosit aceste paste în rețeta din titlu.
Ingrediente necesare:
1 ceapa
usturoi
oregano
busuioc
mentă
piper
un vârf de sare
roșii la conservă
iaurt
cașcaval
brânză
Mod de preparare:
Călim
ceapa tocată și usturoiul, apoi adăugăm roșiile tăiate mărunt cu tot cu suc. După ce sunt lăsate câteva minute, adăugăm condimentele. Lăsăm să se împrietenească aromele și adăugăm apoi pastele.
După ce stau câteva minute pe foc, le punem într-un vas pentru cuptor, adăugăm
iaurt deasupra, brânza și cașcavalul ras.
Mai rămâne doar să punem la cuptor. Eu am lăsat pe treapta 6 de gaz. Lăsate până rumenesc.
Personal, prefer mereu să las pastele la cuptor, capătă o aromă mai pătrunsă.
(Rețeta aceasta e preluată de aici .)
Puncte în plus:
Iaurtul cu brânza și cașcavalul merg perfect împreună. Oferă un miros delicios. Până acum am fost tentată să folosesc doar smântână.
Și produsul arată cam așa:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu