Mi-aduc aminte că mâncam acest tip de budincă când eram mică. Mama mea nu făcea, dar mama prietenei mele de la vremea aceea ne pregătea frecvent.
Rețeta aleasă de astă dată e de aici. Am observat că se cam respectă același mod de preparare pr majoritatea site-urilor.
Ingrediente:
3 ouă
300 ml lapte
500 g brânză de vaci
50 g stafide
300 ml lapte
500 g brânză de vaci
50 g stafide
1 pungă macaroane
1 lingură coajă de lămâie rasă
zahăr
zahăr
1 pliculeț zahăr vanilat
unt și pesmet (pentru ungerea tăvii)
Mod de preparare:
Se pun la fiert macaroanele în apă cu puțin
ulei și sare.
Între timp se pregătește brânza de vaci. Ea se va amesteca cu coaja de lămâie rasă, stafidele, pliculețul de zahăr vanilat și cu puțin zahăr după gust.
Apoi se unge o tavă cu unt și se presară pesmet. Se
pun jumătate din macaroane în tavă, peste ele brânza de vaci, iar la sfârșit restul
macaroanelor.
Ca ultim pas, ouăle se bat împreună cu laptele și 1-2 linguri de zahăr, iar compoziția se va turna peste macaroane.
Tava se va pune la cuptor până macaroanele se vor rumeni puțin deasupra.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu